kauden-aloitus-lauantai-38Aktiivinen ja raikas laskuvarjokerho Skydive Oulu ry perustettiin vuonna 2006 kun 24 lajin aktiivista harrastajaa löivät hynttyynsä yhteen. Tarkoituksenamme on kehittää laskuvarjohyppytoimintaa ja -koulutusta Oulun seudulla sekä mahdollistaa lajin harrastaminen mielekkäällä tavalla, aina ensimmäisestä hypystä lähtien. Tavoitteemme on luoda hyvät mahdollisuudet jatkaa lajia eteenpäin itsenäisen hyppääjän lupakirjan saamisen jälkeenkin.

 

Pääasiassa Skydive Oulu (SDO) toimii Oulunsalon lentokentällä, minkä läheisyydessä on myös kerhotalomme. Ruuhkaisan kentän vuoksi järjestämme hyppytoimintaa myös Ahmosuon lentopaikalla, ja olemme järjestäneet hyppyleirejä muuallakin, mm. Kalajoella. Teemme mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä muiden laskuvarjohyppykerhojen kanssa, ja kaudella 2014 kävimme Kemissä hyppäämässä. Mukana olivat myös innokkaimmat oppilaamme. Hyppääjiä kerhossamme on laidasta laitaan: on nuoria ja vanhoja, opiskelijoita ja eläkeläisiä ja kaikkea siltä väliltä.

 

Skydive Oulun laskuvarjohyppääjät muodostavat hyvin avoimen ja iloisen ryhmän, joka toivottaa kaikki uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi. Hyppypäivän päätteeksi usein kokoonnumme kerhotalolle, missä katsellaan videoita päivän eri hypyiltä. Ja eipä ole kovin harvinaista sekään, että kerhomme sauna lämpenee ja nuotiolla kerrotaan hyppyjuttuja iltamyöhään asti.

 

Laskuvarjohyppykerhomme on Suomen ilmailuliitto ry:n jäsenyhdistys. Koulutamme uusia laskuvarjohyppääjiä alkeistasolta itsenäisen hyppääjän lupakirjaan asti, ja siitä eteenpäinkin. Kokeneet hyppääjämme opastavat mielellään uusia lupakirjan saaneita eri hyppylajeihin. Tarjoamme myös mahdollisuuden kokeilla vapaapudotuksen huumaa tandemhyppykursseilla, jotka järjestämme yhteistyössä Pohjois-Suomen Urheiluilmailijat ry:n (PSUI) kanssa. Lisäksi meiltä voi tilata näytöshyppyjä yleisötapahtumiin. Teemme lisäksi yhteistyötä kuumailmapalloyritys Momentsin kanssa, jolloin lupakirjajhyppääjät pääsevät hyppäämään kuumailmapallosta. Laskuvarjohyppytoimintaa on vuosittain maaliskuusta marraskuulle asti.

 

skydive-huhtikuu-40