Pakkolaukaisutekniikalla toteutettu alkeiskurssi on nopea ja edullinen tapa laskuvarjohyppäämisen aloittamiseksi. Laskuvarjohyppykurssi koostuu sekä teorian opetuksesta että käytännön harjoitteista. Alkeiskurssi alkaa aikataulun mukaan perjantaina kello 18.00 teoriaosuudella. Kurssi jatkuu lauantaina teorialla ja käytännön harjoituksilla. Sunnuntaina harjoitellaan vielä lisää jonka jälkeen päästään hyppäämään ensimmäinen laskuvarjohyppy.

 

Alkeiskurssilla keskitytään opettelemaan turvallinen toiminta kaikilla laskuvarjohypyn vaiheilla; lentokoneen lastaaminen, lentokoneessa toimiminen nousun aikana, lentokoneesta poistuminen, hyppysuoritus, laskuvarjon ohjaaminen ja lopulta laskeutuminen. Kurssin aikana käydään läpi kaikki mahdolliset poikkeustilanteet ja toiminta niissä.

 

Käytännön harjoituksia suoritetaan mm. kerhon lentokonesimulaattorissa sekä valjaissa roikkumalla. Kerhomme tiloissa on 1:1 mittakaavaan rakennettu lentokoneen malli, jossa turvallista toimintaa lentokoneessa voidaan harjoitella. Kerhon pakkaustilan kattoon on ripustettu valjaat, joissa roikkumalla voidaan harjoitella varjon ohjaamista sekä varavarjotoimenpiteitä.

 

Kun sekä teoria- että käytännön osuudet on tehty suoritetaan ennen hyppäämään menemistä kirjallinen koe, jolla tarkastetaan että asiat on opittu. Kokeen jälkeen päästään itse asiaan, eli suorittamaan ensimmäinen laskuvarjohyppy! Ensimmäisellä laskuvarjohypyllä oppilas keskittyy oikeanlaiseen koneesta poistumiseen ja hyvään hyppyasentoon. Laskuvarjo aukeaa pakkolaukaisuliinan vetäisemänä joten varjon aukaisua ei tarvitse itse hermoilla. Hyppääjällä on kypärässä radiopuhelin ja laskuvarjon auettua alkaa maan pinnalla tähystävä radiohenkilö kertomaan tarkempia ohjeita alastuloalueelle pääsyn varmistamiseksi. Ensimmäisellä hypyllä radiohenkilö ohjaa oppilaan varjon aukaisusta maahan asti.

Kauden 2017 hyppykurssit

17.-19.3.2017
14.-16.4.2017
12.-14.5.2017
6.-8.6.2017 (Arkikurssi)
16.-18.6.2017
7.-9.7.2017
21.-23.7.2017
11.-13.8.2017
25.-27.8.2017
15.-17.9.2017

Ilmoittaudu alkeiskurssille!

Laskuvarjohyppykurssimme

Skydive Oulu tarjoaa kolmea erilaista kurssipakettia. Koulutus jokaiseen kurssipakettiin on sama, eroa on lähinnä hyppyjen määrässä. Kaikkien kurssien jälkeen harrastusta voi jatkaa hinnaston mukaisesti. Kaikki kurssipaketit sisältävät seuraavaa:

Alkeiskurssin koulutus

 

Skydive Oulu ry:n jäsenyys kuluvan vuoden loppuun asti

 

Kaikki koulutuksessa tarvittava materiaali

 

Hyppypäiväkirja

 

Just Jump!

Yksi laskuvarjohyppy 1000m korkeudesta

 

Hyvä valinta jos haluaa tutustua laskuvarjohyppäämiseen.

Skydive Extreme!

Kaksi laskuvarjohyppyä 1000m korkeudesta

 

Hyppylasit

 

Tämä kannattaa valita, mikäli tietää että kerta ei varmasti riitä!

Skydive Challenge!

Kahdeksan laskuvarjohyppyä, joista ensimmäiset 1000m korkeudesta

 

Hyppylasit

 

Tämä on paras valinta päättäväisille sankareille, jotka tietävät, että laskuvarjohyppy on laji joka vie mennessään!

Vaatimukset hyppääjälle

Laskuvarjohyppykurssille osallistumiseen on muutama vaatimus:

Vähintään 15 vuoden ikä, alle 18-vuotiailta huoltajan suostumus

 

Hyvä perusterveys, esim. silmälasit eivät ole este

 

Yli 60-vuotiailta vaaditaan lääkärintodistus

 

Kalustosta johtuva painoraja on 100kg

Kurssin tyypin voi päättää kurssille tullessa, tai ilmoittaa jo etukäteen. Mikäli kiinnostuit kursseistamme voit ilmoittautua haluamallesi kurssille ilmoittautumislomakkeella!